# HKVCA PRIVATE EQUITY FUNDAMENTALS COURSE 2015

This comprehensive training course is designed for those wishing to increase their knowledge of the core fundamentals of private equity and venture capital. It represents an excellent introduction for beginners who are considering entering the profession. It is also an opportunity to refresh and upgrade the skills of existing professionals within the industry.

The modules are led by recognized and highly respected practitioners and experts with years of experience in deal-making, structuring, value-creation and exits. Instructors draw on real case studies so as to illustrate and share in a practical way the many lessons they have learnt over the years.

 September 25 (Fri 2:00 – 5:15 pm)
 Early Stage Investme

 September 30 (Wed 9:30 am – 12:45 pm)
 Module 1: PE Basics

 September 30 (Wed 2:00 – 5:15 pm)
 Module 2: The Invest

 October 13 (Tue 9:30 am – 12:45 pm)
 Module 3: Transaction

 October 15 (Thu 9:30 am – 12:45 pm)
 Module 4: Post Invest

 October 16 (Fri 2:00 – 3:30 pm)
 Case Study: Pacific C

 October 16 (Fri 3:45 – 5:15 pm)
 Case Study: CVC/HK

 October 26 (Mon 12:00 pm – 3:10 pm)
 Module 5: LP University

Nº CA

Early Stage Investment Module 1: PE Basics Module 2: The Investment Decision Module 3: Transaction Documentation Module 4: Post Investment Case Study: Pacific Coffee Case Study: CVC/HKBN Module 5: LP Universe/Fund Raising/ Ecosystem

CPT Points: 3 per module and 1.5 per case study

## Joseph Ferrigno, AMCG Partners Vincent Warner, Chepstow Capital Simon Cooke, Clifford Chance Hong Kong Neeraj Budhwani, Clifford Chance Hong Kong Alvin Lam, CVC Capital Partners Patrick Yip, Deloitte Robert Woll, Deacons John Levack, Electra Partners Robert Kwok, Ernst & Young Wen Tan, FLAG Squadron Asia Philip Li, Freshfields Bruckhaus Deringer K.O. Chia, Grace Financial

# <u>Co-hosts</u>







# **Supporting Organisations**

CPA Australia Hong Kong Investor Relations Association The Hong Kong Society of Financial Analysts Origaniser:



# **Instructors**

Josh Jacob, Hamilton Lane NiQ Lai, Hong Kong Broadband Network Limited Michael Chan, Hong Kong Exchanges and Clearing Roger King, Hong Kong University of Science and Technology Winnie Peng, Hong Kong University of Science and Technology Marvin Lai, iTM Ventures / Burgeon Group Consulting Malcolm Prebble, KPMG China Rupert Chamberlain, KPMG Hong Kong Thomas Chou, Morrison & Foerster Kallan Resnick, Park Hill Group Jie Gong, Pantheon Ventures (HK) Lorna Chen, Shearman & Sterling

	September 2015
Early Stage Investment (HKU)	September 25 (Fri) 2:00 – 5:15 pm
<ul> <li>Introduction and Overview of the Early Stage Investment (10 mins) 2:00 – 2:10pm</li> <li>How Investors Screen Deals: The Selection Process and Criteria</li> <li>Valuation (60 mins) 2:10 – 3:10pm</li> </ul>	Marvin Lai iTM Ventures / Burgeon Group Consulting
Negotiation and Term Sheet (35 mins) 3:10– 3:45 pm	Thomas Chou Morrison & Foerster
Break (15 mins) 3:45 – 4:00 pm	-
Entrepreneurship: What Makes a Successful Entrepreneur? Post Investment and Exit (75 mins) 4:00 – 5:15 pm	<b>K.O. Chia</b> Grace Financial
Module 1: PE Basics (HKEx)	September 30 (Wed) 9:30 am – 12:45 pm
Opening Remarks 9:30 – 9:35 am	Michael Chan Hong Kong Exchanges and Clearing
<ul> <li>Introduction to Private Equity (45 mins) 9:35 – 10:20 am         <ul> <li>A.What is private equity (asset class/business model)?</li> <li>B. Types of PE transactions – VC, MBO, LBO, PTP</li> <li>C. Types of PE funds (seed stage, growth/expansion stage, pre-IPO, buyout, mezzanine, distressed)</li> <li>D. Differences between PE and hedge funds</li> <li>E. The role of the fund's principal sponsor/general partner/investment advisers</li> <li>F. Fund economics (capital contributions, carried interest, distributions, fees)</li> </ul> </li> </ul>	<b>K.O. Chia</b> Grace Financial
<ul> <li>Private Equity in Asia (40 mins) 10:20 – 11:00 am</li> <li>A. Developments and trends</li> <li>B. Overview of the China market</li> <li>C. Other Asian markets</li> </ul>	Wen Tan FLAG Squadron Asia
Break (10 mins) 11:00 – 11:10 am Established PE Funds (60 mins) 11:10 am – 12:10 pm	
<ul> <li>A. Use of offshore domiciles</li> <li>B. Fund structures (limited partnership/investment companies)</li> <li>C. Fund documents</li> <li>D. Functionaries (fund administrators, custodian)</li> <li>E. Regulatory issues on fund formation (licensing, securities laws, anti-money laundering)</li> <li>F. Tax issues (LP and fund level)</li> <li>G. Marketing funds</li> </ul>	Lorna Chen Shearman & Sterling
<ul> <li>Principal China Regulatory Issues (35 mins) 12:10 – 12:45 pm</li> <li>A. M&amp;A rules</li> <li>B. VIE structures</li> <li>C. Draft Foreign Investment Law</li> <li>D. Onshore / offshore issues</li> </ul>	Philip Li Freshfields Bruckhaus Deringer
Module 2: The Investment Decision – Due Diligence Pricing and Structure (HKEx)	September 30 (Wed) 2:00 pm – 5:15 pm
<ul> <li>Deal Sourcing / Preliminary Assessment of a Potential Deal (15 mins) 2:00 – 2:15 pm A. Right management?</li> <li>B. Right industry?</li> <li>C. Right company?</li> <li>Investment Committee Proposal (15 mins) 2:15 – 2:30 pm</li> <li>Due Diligence (30 mins) 2:30 – 3:00 pm A. Financial, legal and operational B. Due diligence procedures</li> </ul>	
<ul> <li>Valuation Issues (45 mins) 3:00 – 3:45 pm</li> </ul>	Robert Kwok, Ernst & Young
Break (15 mins) 3:45 – 4:00 pm	
<ul> <li>Deal Financing (45 mins) 4:00 – 4:45 pm</li> <li>A. Equity finance for acquisition vehicles</li> <li>B. Debt finance for acquisition vehicles</li> </ul>	Joseph Ferrigno AMCG Partners
<b>"High Level" Tax Issues (30 mins)</b> 4:45 – 5:15 pm	Patrick Yip Deloitte

	October 2015					
Module 3: Transaction Documentation (HKU)	October 13 (Tue) 9:30 am – 12:45 pm					
<ul> <li>Deal Protection and Risk Allocation Issues (60 mins) 9:30 – 10:30 am</li> <li>A. Protecting the deal via exclusivity arrangements and break / termination fees</li> <li>B. Allocating risk via warranties, indemnities, disclosures and other contract provisions</li> </ul>	ТВС					
Break (15 mins) 10:30 – 10:45 am						
Non-leveraged Transaction/VC Transactions (60 mins) 10:45 – 11:45 am						
<ul> <li>A. Term sheet</li> <li>B. Articles of association of target company: terms of shares/anti-dilution issues/ transfer procedures</li> <li>C. Investment/subscription agreements and shareholders agreements: information rights, board representation, investor protection covenants</li> <li>D. Management carrots and sticks: milestones, ratchets, options, warrants, terms of service agreements/non-competes</li> <li>E. Other documents</li> </ul>	Robert Woll Deacons					
<ul> <li>Buyouts (60 mins) 11:45 am – 12:45 pm</li> <li>A. Term sheet</li> <li>B. Acquisition agreement</li> </ul>	Simon Cooke Clifford Chance Hong Kong					
C. Other documents D. Financial and security documentation	Neeraj Budhwani Clifford Chance Hong Kong					
Module 4: Post Investment (HKEx)	October 15 (Thu) 9:30 am – 12:45 pm					
<ul> <li>Management of Portfolio Companies (90 mins) 9:30 – 11:00 am</li> <li>A. Aligning interests of investors and management</li> <li>B. Value creation</li> <li>C. Corporate governance</li> <li>B. Monitoring reports</li> <li>E. Board/shareholders' meetings</li> </ul>	John Levack Electra Partners					
Break (15 mins) 11:00 – 11:15 am						
Exit Strategies (90 mins)11:15 – 12:45 pmA. How to prepare for exitsB. IPOsC. Secondary buyoutD. Trade sales	Michael Chan Hong Kong Exchanges and Clearing					
Module 5: LP Universe/Fund Raising/Ecosystem (KPMG Office)	October 26 (Mon) 12:00 pm – 3:10 pm					
Welcome remarks by KPMG Representative This module is sponsored by <i>KPMG cutting through complexity</i>	Rupert Chamberlain KPMG Hong Kong					
How Private Equity Fits into the Ecosystem of the Finance Industry (75 mins) 12:00 – 1:15 pm	Jie Gong Pantheon Ventures (HK)					
Break (10 mins) 1:15 – 1:25 pm						
<ul> <li>Understanding LPs (60 mins) 1:25 – 2:25 pm</li> <li>A. Why LPs invest in Private Equity</li> <li>B. Types of LPs that invest in PE funds</li> <li>C. What do LPs expect of GPs</li> </ul>	Josh Jacob Hamilton Lane					
Tax Consideration in Structuring PE Funds (45 mins) 2:25 – 3:10 pm	Kallan Resnick Park Hill Group					
	Malcolm Prebble KPMG China					
Case Study: Pacific Coffee (HKUST) / CVC/HKBN	October 16 (Fri) 2:00 – 3:30 pm & 3:45 – 5:15 pm					
Pacific Coffee Evolution of Business through PE Investment Rounds (90 mins) 2:00 – 3:30 pm	Roger King Hong Kong University of Science and Technology					
	Winnie Peng Hong Kong University of Science and Technology					
Break (15 mins) 3:30 – 3:45 pm						
CVC/HKBN From MBO to IPO in < 3 Years (90 mins) 3:45 – 5:15 pm	Alvin Lam CVC Capital Partners					
	NiQ Lai Hong Kong Broadband Network					

# **HKVCA Private Equity Fundamentals Course 2015**

## **Registration Form**

	p <b>ital and Private Equity Associati</b> 27 Wyndham Street, Central, Hong Kong		2167 7518 Fax: (852	) 2167 7530 Email:	hkvca@hkvca.com.hk		
<b>Registration</b>							
Tel:	Email:						
Company Name							
Contact Person							
Name:	Tel:	Email: _					
Nature of Business							
Accounting Services	Banking Services	Data/Research		Deal Sour	Deal Sourcing		
Financial Advisory	Fund Admin	Human Resources		□ Insurance	□ Insurance		
П IT	Legal Services	□ Media/PR		Placemen	Placement Agent		
General Partner	Limited Partner (Please speci	Limited Partner (Please specify: )					
<b>Others</b> (Please specify:					)		
-							
<b>Registration Fee</b> (Please ch	neck as appropriate)		HKVCA Member	Non-Member	Supporting Organisations		
O Early Stage Investment September 25 (FRI 2:00 – 5:15pm) 3 hrs 15 mins		□ HK\$1,300	□ HK\$2,600	🛛 НК\$2,080			
O Module 1 – September 30 (WED 9:30am – 12:45pm) 3 hrs 15 mins			□ HK\$1,300	□ HK\$2,600	□ HK\$2,080		
O Module 2 – September 30 (WED 2:00 – 5:15pm) 3 hrs 15 mins			□ HK\$1,300	□ HK\$2,600	□ HK\$2,080		
O Module 3 – October 13 (TUE 9:30am – 12:45pm) 3 hrs 15 mins		□ HK\$1,300	□ HK\$2,600	□ HK\$2,080			
O Module 4 – October 15 (THUR 9:30am – 12:45pm) 3 hrs 15 mins		□ HK\$1,300	□ HK\$2,600	□ HK\$2,080			
O Module 5 – October 26 (MON 12:00 – 3:10pm) 3 hrs 15 mins (light lunch included) (sponsored by KPMG)		□ HK\$1,300	□ HK\$2,600	□ HK\$2,080			
O Case Study : Pacific Coffee – October 16 (THU 2:00 – 3:30pm) 1 hrs 30 mins Case Study : CVC/HKBN – October 16 (THU 3:45 – 5:15pm) 1 hrs 30 mins			□ HK\$1,300	□ HK\$2,600	□ HK\$2,080		

Group Discount: Register in a group of 3 or above within the same company can enjoy 10% off discount.

Please quote the discount code (for supporting organisations only): \_\_\_\_

Total Amount: HK\$ \_\_\_\_

□ HK\$14,000

□ HK\$11,200

□ HK\$7,200

## CPT: 3 points per module and 1.5 points per case study

#### **Payment**

Enclosed please find:

All 7 sessions

□ Our check payable to the "Hong Kong Venture Capital and Private Equity Association Ltd" or "HKVCPEA Ltd"

 $\hfill\square$  Our payment slip of remittance (net of any bank charges) to the following bank account:

Bank: The Hongkong and Shanghai Banking Corporation Limited, Hong Kong, Head Office

Hong Kong Venture Capital And Private Equity Association Ltd 567-614755-001 (Swift code: HSBCHKHHHKH) Account name:

Account no.:

Please provide a payment slip for our records. All bank charges should be pre-paid.

D PayPal (You will receive an invoice from PayPal. Please follow the payment instructions in the email.)

### Notes:

1. Registration will be confirmed upon receipt of payment.

2. Should you require an invoice, please contact us.

3. Cancellation must be made in writing at least 7 working days prior to the event. No refund will be made thereafter.

4. No shows will be charged.

5. Information in this form is subject to change. The HKVCA retains the right to make changes as it deems necessary.

#### Accreditation:

Licensed individuals may claim SFC CPT points on courses their employers consider relevant to the functions to be performed by them.