# HKVCA PRIVATE EQUITY FUNDAMENTALS COURSE

# 2017 September to October

### The modules are led by highly experienced top-tier industry practitioners

The HKVCA's Private Equity Fundamentals Course offers a comprehensive analysis of the private equity and venture capital business. It provides in-depth technical and practical know-how for those individuals seeking to increase their knowledge or who want to energize and elevate their existing skill set. Specially developed modules mean that the course is particularly helpful for those who are keen to enhance their practical competency and gain greater industry insight.

Providing a deep understanding of the mechanism underpinning the development of a firm, leading industry practitioners and experts with unparalleled experience in deal-making, deal protection and the allocation of risk, structuring, company value-creation and exits will teach each module. Drawing on actual case studies, the instructors will try to illustrate how investors finance through the different stages of a company's lifecycle, and explain financing as financial intermediaries see it. This year's course will also include a curated section devoted specifically to ESG, given its growing importance and role in investment practices and decisions.

Module 1: PE Basics	5 September (Tue)	09:30 – 13:00
Early Stage Investment	5 September (Tue)	14:00 – 17:30
Module 2: The Investment Decision – Due Diligence Pricing and Structure	12 September (Tue)	10:00 – 12:30
Module 3: Valuation Issues / ESG / "High Level" Tax issues	19 September (Tue)	14:00 – 17:20
Module 4: Transaction Documentation	21 September (Thur)	13:00 – 16:00
Module 5: Post Investment	27 September (Wed)	14:00 – 17:15
Module 6: Tax/ Fundraising	11 October (Wed)	11:00 – 14:30
Case Studies: Pacific Coffee & CVC / HKBN	25 October (Wed)	14:00 – 17:15

#### CPT & CPD Points: 2 points for module 2

2.5 points for module 4

3 points per session for early stage investment, module 1, 3, 5, 6 and case studies

William Ho

#### **Instructors**

Pratima Divgi, Aberdeen International Fund Managers Chris Knight, Akin Gump Strauss Hauer & Feld Vincent Warner, Chepstow Capital Andrew Whan, Clifford Chance Neeraj Budhwani, Clifford Chance Miranda Tang, CLSA Capital Partners Alvin Lam, CVC Capital Partners Villiam Lee, Deloitte Roy Phan, Deloitte Patrick Yip, Deloitte China Robert Kwok, Ernst & Young K.O. Chia, Grace Financial Sandra Leung, HKEX Michael Chan, HKEX Roger King, HKUST

Co-hosts:

Venue:







Winnie Peng, HKUST

John Levack, HKVCA

Marvin Lai, iTM Ventures

Dennis Kwan, MVision

Jonathan Lee, MVision

**Oscar Chow, Polaris Holdings** 

NiQ Lai, Hong Kong Broadband Network

Rocky Lee, King & Wood Mallesons

Amy Beckingham, Latham & Watkins Frank Sun, Latham & Watkins

Simon Cooke, Latham & Watkins

Jinghua Zou, Morrison & Foerster

Anil Motwani, Shearman & Sterling Lorna Chen, Shearman & Sterling

Malcolm Prebble, KPMG China

Arion Yiu, KPMG Hong Kong



Module 6 Sponsor:

#### Organizer:



Hong Kong Exchanges and Clearing Limited (HKEX Auditorium): Exchange Auditorium, 1/F, HK Exchanges and Clearing, Exchange Square 1&2, Central, Hong Kong

The University of Hong Kong (HKU MBA Centre): B2, The HKU Town Centre, 3/F, Admiralty Centre, Hong Kong

Hong Kong University of Science and Technology (HKUST Business School): 15/F, HK Club Building, Central, Hong Kong

KPMG Office: 8th Floor, Prince's Building, 10 Chater Road, Central, Hong Kong

Module 1:	PE Basics   5 September (Tue)   9:30-13:00   HKU MBA Centre		
9:30-9:35	<b>Opening Remarks</b> (5 mins)	P	<b>John Levack</b> HKVCA
9:35-10:20	<ul> <li>Introduction to Private Equity (45 mins)</li> <li>What is private equity (asset class/ business model)</li> <li>Types of PE transactions – VC, MBO, LBO, PTP</li> <li>Types of PE funds (seed stage, growth/expansion stage, pre-IPO, buyout, mezzanine, distressed)</li> <li>Differences between PE and hedge funds</li> <li>The role of the fund principal sponsors/general partners/ investment advisers</li> <li>Fund economics (capital contributions, carried interest, distributions, fees)</li> </ul>		<b>K.O. Chia</b> Grace Financial
10:20-11:00	<ul> <li>Private Equity in Asia (40 mins)</li> <li>Developments and trends</li> <li>Overview of China market</li> <li>Other Asia markets</li> </ul>		<b>Pratima Divgi</b> Aberdeen International Fund Managers
11:00-11:10	Break (10 mins)		
11:10-12:10	<ul> <li>Established PE Funds (60 mins)</li> <li>Use of offshore domiciles</li> <li>Fund structure (limited partnership/ investment companies)</li> <li>Regulatory issues on fund formation (licensing, securities laws, anti- money laundering issues)</li> </ul>		<b>Lorna Chen</b> Shearman & Sterling
	<ul> <li>Fund documents</li> <li>Functionaries (fund administrators, custodian)</li> <li>Tax issues (LP and fund level)</li> <li>Marketing funds</li> </ul>	Ð	Anil Motwani Shearman & Sterling
12:10-13:00	<ul> <li>Invest in China (50 mins)</li> <li>Onshore and offshore structures</li> <li>VIE</li> <li>The proposed Foreign Investment Law</li> </ul>		<b>Jinghua Zou</b> Morrison & Foerster
Early Stag	e Investment   5 September (Tue)   14:00-17:30   HKU MBA Centre		
14:00-14:05	Introduction and Overview of the Early Stage Investment (5 mins)		
14:05-15:00	How Investors Screen Deals: The Selection Process and Criteria (55 mins)		<b>Marvin Lai</b> iTM Ventures
15:00-15:20	The Valuation of Early Stage Investment (20 mins)		
15:20-15:25	Break (5 mins)		
15:25-16:05	Negotiation and Term Sheets (40 mins)		<b>Chris Knight</b> Akin Gump Strauss Hauer & Feld
16:05-16:50	Post Investment and Exit (45 mins)		K.O. Chia
16:50-17:30	Entrepreneurship: What Makes a Successful Entrepreneur? (40 mins)	-9%	Grace Financial
Module 2:	The Investment Decision – Due Diligence Pricing and Structure   12 September (Tue)	10:00 –	12:30   HKU MBA Centre
10:00-10:15	Deal Sourcing/ Preliminary Assessment of a Potential Deal (15 mins)         • Right management?       • Right industry?       • Right company?		
10:15-10:30	Investment Committee Proposal (15 mins)	199	Vincent Warner Chepstow Capital
10:30-11:10	Due Diligence (40 mins)         • Financial, legal and operational         • Due diligence procedures		
11:10-11:30	Break (20 mins)		
11:30-12:30	<ul><li>Deal Financing (60 mins)</li><li>Equity finance for acquisition vehicles</li><li>Debt finance for acquisition vehicles</li></ul>		William Ho
Module 3:	Valuation Issues / ESG / "High Level" Tax issues   19 September (Tue)   14:00-17:20	нки	MBA Centre
14:00-15:00	Valuation Issues (60 mins)	<b>B</b>	<b>Robert Kwok</b> Ernst & Young
15:00-16:00	ESG (60 mins)	E	<b>Alvin Lam</b> CVC Capital Partners
16:00-16:20	Break (20 mins)		
16:20-17:20	"High Level" Tax Issues (60 mins) Patrick Yip Deloitte		<b>Roy Phan</b> Deloitte
		Ş	<b>William Lee</b> Deloitte

Module 4:	Transaction Documentation   21 September (Th	nur)   13:00-16:00   <mark>HKEX Auditoriu</mark> r	n			
13:00-13:05	<b>Opening Remarks</b> (5 mins)			<b>Sandra Leung</b> HKEX		
13:05-14:00	<ul> <li>Deal Protection and Risk Allocation Issues (55 mins)</li> <li>Protecting the deal via exclusivity arrangements and break / termination fees</li> </ul>	Simon Cooke Latham & Watkins		Frank Sun Latham & Watkins		
	<ul> <li>Allocating risk via warranties, indemnities, disclosures and other contract provisions</li> </ul>			<b>Amy Beckingham</b> Latham & Watkins		
14:00-14:10	Break (10 mins)					
14:10-15:05	<ul> <li>Non-leveraged Transactions/VC Transactions (</li> <li>Term sheet</li> <li>Articles of association of target company: transfers procedures</li> <li>Investment/subscription agreement and sh rights, board representation, investor prot</li> <li>Management carrots and sticks: milestones of service agreements/non-competes</li> <li>Other documents</li> </ul>	terms of shares/anti-dilution issues/ areholders agreement: information ection covenants		<b>Rocky Lee</b> King & Wood Mallesons		
15:05-15:15	Break (10 mins)					
15:15-16:00	<ul> <li>Buyouts (45 mins)</li> <li>Term sheet</li> <li>Acquisition agreement</li> <li>Other documents</li> <li>Financial and security documentation</li> </ul>	Andrew Whan Clifford Chance		<b>Neeraj Budhwani</b> Clifford Chance		
Module 5:	Post Investment   27 September (Wed)   14:00	-17:15   HKUST Business School				
14:00-15:30	Management of Portfolio Companies (90 mins • Aligning interests of investors and manage • Corporate governance • Board/shareholders' meetings			<b>John Levack</b> HKVCA		
15:30-15:45	Break (15 mins)					
15:45-17:15	<ul> <li>Exit Strategies (90 mins)</li> <li>How to prepare for exits</li> <li>Secondary buyout</li> <li>IPOs</li> <li>Trade sales</li> </ul>	Miranda Tang CLSA Capital Partners		<b>Michael Chan</b> HKEX		
Module 6:	Tax/Fundraising   11 October (Wed)   11:00-14	:30   KPMG Office				
11:00-11:45	5 Understanding the Accounting of Private Equity Funds (45 mins)			<b>Arion Yiu</b> KPMG		
11:45-12:00	Break (lunch served) (15 mins)					
12:00-13:30	<ul> <li>Fundraising (90 mins)</li> <li>Why LPs invest in private equity</li> <li>Types of LPs that invest in PE funds</li> <li>What do LPs expect of GPs</li> <li>How to approach LPs</li> </ul>	Dennis Kwan MVision	1-2-3	<b>Jonathan Lee</b> MVision		
13:30-13:45						
13:45-14:30	Tax Considerations in Structuring PE Funds (4	5 mins)		Malcolm Prebble KPMG China		
Case Studi	es: Pacific Coffee & CVC/HKBN   25 October (We	ed)   14:00-17:15   HKUST Business S	School			
14:00-15:30	Pacific Coffee – Evolution of Business through PE Investment Rounds (90 mins)	Roger King HKUST		<b>Winnie Peng</b> HKUST		
				<b>Oscar Chow</b> Polaris Holdings		
15:30-15:45	Break (15 mins)					
15:45-17:15	CVC/ Hong Kong Broadband - From MBO to IPO in < 3 Years (90 mins)	Alvin Lam CVC Capital Partners	1 35	<b>NiQ Lai</b> Hong Kong Broadband Network		
		Roger King HKUST		<b>Winnie Peng</b> HKUST		

Information in this leaflet is correct at the time of printing. The HKVCA retains the right to make changes as it deems necessary.

## **HKVCA Private Equity Fundamentals Course 2017**

**Registration Form** 

#### To: Hong Kong Venture Capital and Private Equity Association

Room 2001, Wilson House, 19 - 27 Wyndham Street, Central, Hong Kong Tel: (852) 2167 7518 Fax: (852) 2167 7530 Email: hkvca@hkvca.com.hk

<b>Registration</b>						
Name (Mr./Ms.):		Position:				
Tel:	Email:					
Company Name						
Contact Person						
Name:	Tel:	Email:				
Nature of Business	Banking Services	Data/Research	🗌 Deal Sou	rcina		
Financial Advisory	Fund Admin	Human Resources				
, IT	Legal Services	 Media/PR	Placement Agent			
General Partner	-	specify:	)			
Others (Please specify:						
Registration Fee (Please chee	ck as appropriate)		<b>HKVCA Member</b>	Non-Member		
Module 1 – 5 September	(Tue) Full		HK\$1,300	☐ HK\$2,600		
Early Stage Investment –	□ HK\$1,300	☐ HK\$2,600				
Module 2 – 12 September (Tue)  Full			□ HK\$1,300	☐ HK\$2,600		
Module 3 – 19 September (Tue)  Full			□ HK\$1,300	☐ HK\$2,600		
Module 4 – 21 September (Thur)			□ HK\$1,300	☐ HK\$2,600		
Module 5 – 27 September (Wed)			☐ HK\$1,300	☐ HK\$2,600		
Module 6 – 11 October (Wed)			□ HK\$1,300	☐ HK\$2,600		
Case Study – 25 October (Wed)			□ HK\$1,300	☐ HK\$2,600		
All 8 sessions	□ HK\$10,400 HK\$8,300	□ HK\$20,800 HK\$16,600				
Group Discount: Register in a group of 2 or more from the same company and enjoy a 10% discount. CPT & CPD Points: 2 points for Module 2, 2.5 points for module 4 3 points per session for early stage investment, module 1, 3, 5, 6 and case studies Total Amount: HK\$						
Our paymen Bar Acc Acc Please provide		harges) to the following bank account nghai Banking Corporation Limited, H pital And Private Equity Association L code: HSBCHKHHHKH) nk charges should be pre-paid.	:: ong Kong, Head Office t <b>d</b>			
4. No shows will be charged.						

Accreditation:

Licensed individuals may claim SFC CPT points on courses their employers consider relevant to the functions to be performed by them.