# HKVCA PRIVATE EQUITY FUNDAMENTALS COURSE September to Dece

Date	Time	Session	Venue	CPT/D
Sept 10 (Tue)	10:00 – 13:30	Module 1: PE Basics	HKU MBA Centre (B2)	3
Sept 18 (Wed)	14:00 – 17:55	Module 2: Early Stage Investment	HKU MBA Centre (B4)	3
Sept 26 (Thur)	14:00 – 16:30	Module 3: The Investment Decision	CUHK MBA Centre	2
Oct 10 (Thur)	14:00 – 17:20	Module 4: Valuation / ESG / "High Level" Tax Issues	CUHK MBA Centre	3
Oct 15 (Tue)	14:00 – 17:05	Module 5: Transaction Documentation	HKUST Business School	2.5
Oct 22 (Tue)	13:30 – 16:40	Module 6: Post Investment	CUHK MBA Centre	3
Nov 8 (Fri)	11:00 – 14:30	Module 7: Tax / Fundraising	KPMG Office	3
Dec 4 (Wed)	12:00 – 15:15	Case Studies: CVC / HKBN & Pacific Coffee	HKUST Business School	3

rganized annually, the HKVCA's Private Equity Fundamentals Course comprises seven tailormade modules and a case study session to provide participants with in-depth information and analysis of private equity and venture capital, either as industry entrants or for those seeking to refresh their skill sets. Covering the entire fund-raising process from strategy to distribution of returns, data on global funds and investment activity, current issues and fund marketing, it is particularly relevant for those practitioners keen to expand their technical ability and know-how.

Delivered by leading industry specialists and experts with experience in different fund strategies, marketing, deal making, and the pros and cons of investing in private equity as an asset class, each module will be taught relative to real case studies to show how investors finance through the different stages of a company's lifecycle, and explain financing as financial intermediaries practice it. The course also includes a curated section devoted specifically to ESG investing, which plays an increasingly important role in determining the future financial performance of companies and their risk and return.

### Instructors

Wen Tan, Aberdeen Standard Investments Matthew Puhar, Akin Gump Strauss Hauer & Feld Naomi Moore, Akin Gump Strauss Hauer & Feld Michael Prahl, Asia-IO Advisors Alvin Lam, CVC Capital Partners Patrick Yip, Deloitte China Robert Kwok, Ernst & Young K. O. Chia, Grace Financial Michael Chan, HKEX Roger King, HKUST Winnie Peng, HKUST John Levack, HKVCA NiQ Lai, Hong Kong Broadband Network Limited Helena Huang, King & Wood Mallesons Rocky Lee, King & Wood Mallesons Arion Yiu, KPMG

#### Darren Bowdern, KPMG Kasheen Grewal, KPMG Sandy Fung, KPMG Maurice Conway, Latham & Watkins (Hong Kong) **Gwenlynne Lee,** Latham & Watkins (Hong Kong) Ivan Chan, Morgan Stanley Marcia Ellis, Morrison Foerster Olivia Tang, Morrison Foerster Catherine Liu, Morrison & Foerster Dennis Kwan, MVision Private Equity Advisers Leslie Tam, MVision Private Equity Advisers Min Lin, NewQuest Capital Partners John E. (Jack) Lange, Paul, Weiss, Rifkind, Wharton & Garrison Oscar Chow, Polaris Holdings Gordon Yen, Radiant Tech Ventures Lorna Chen, Shearman & Sterling

#### Co-hosts:

Venues:









Module 7 sponsored by

Organizer:

CUHK MBA Centre: Diamond Room, Unit B, 1/F, Bank of America Tower, 12 Harcourt Road, Central, Hong Kong HKU MBA Centre: B2, The HKU Town Centre, 3/F, Admiralty Centre, Hong Kong (Sept 10) HKU MBA Centre: B4, The HKU Town Centre, 3/F, Admiralty Centre, Hong Kong (Sept 18) HKUST Business School: 15/F, HK Club Building, Central, Hong Kong

KPMG Office: 8th Floor, Prince's Building, 10 Chater Road, Central, Hong Kong



Module 1: P	<b>'E Basics</b>   10 September (Tue)   10:00-13:30   HKU MBA Centre B2	
10:00 - 10:05	<b>Opening Remarks</b> (5 mins)	John Levack Vice Chairman, HKVCA
10:05 – 10:50	<ul> <li>Introduction to Private Equity (45 mins)</li> <li>What is private equity (asset class/business model)?</li> <li>Types of PE transactions – VC, MBO, LBO, PTP</li> <li>Types of PE funds (seed stage, growth/expansion stage, pre-IPO, buyout, mezzanine, distressed)</li> <li>Differences between PE and hedge funds</li> <li>The role of the fund principal sponsors/general partners/investment advisers</li> <li>Fund economics (capital contributions, carried interest, distributions, fees)</li> </ul>	<b>K O Chia</b> Director, Grace Financial
10:50 – 11:30	<ul> <li>Private Equity in Asia (40 mins)</li> <li>Developments and trends</li> <li>Overview of the China market</li> <li>Other Asian markets</li> </ul>	Wen Tan, Co-Head of Asia Pacific Private Equity, Aberdeen Standard Investments
11:30 – 11:45	Break (15 mins)	
11:45 – 12:45	<ul> <li>Established PE Funds (60 mins)</li> <li>Use of offshore domiciles</li> <li>Fund structure (limited partnership/investment companies)</li> <li>Fund documents</li> <li>Functionaries (fund administrators, custodian)</li> <li>Regulatory issues on fund formation (licensing, securities laws, anti-money laundering issues)</li> <li>Tax issues (LP and fund level)</li> <li>Marketing funds</li> </ul>	Lorna Chen Head of Greater China, Shearman & Sterling
12:45 – 13:30	Invest in China (45 mins)       Marcia Ellis         • Onshore and offshore structures       Partner,         Morrison Foerster	Olivia Tang Associate, Morrison & Foerster
	<ul> <li>The proposed Foreign Investment Law and VIE</li> <li>Use of weighted voting rights as a control mechanism</li> </ul>	Catherine Liu Of Counsel, Morrison & Foerster
Module 2: E	arly Stage Investment   18 September (Wed)   14:00-17:55   HKU MBA Centre B4	
14:00 - 14:05	Introduction and Overview of Early Stage Investment (5 mins)	Gordon Yen
14:05 – 15:00	How Investors Screen Deals: The Selection Process and Criteria (55 mins)	Founding Managing Partner,
15:00 – 15:15	The Valuation of Early Stage Investment (15 mins)	Radiant Tech Ventures
15:15 – 15:25	Break (10 mins)	
15:25 – 16:10	Negotiation and Term Sheets (45 mins)	John E. (Jack) Lange Partner, Paul, Weiss
16:10 – 16:55	Post Investment and Exit (45 mins)	K O Chia
16:55 – 17:55	Entrepreneurship: What Makes a Successful Entrepreneur? (60 mins)	Director, Grace Financial
Module 3: T	he Investment Decision – Due Diligence Pricing and Structure   26 September (Thur)   14:00	- 16:30   CUHK MBA Centre
14:00 – 14:15	Deal Sourcing/ Preliminary Assessment of a Potential Deal (15 mins)         • Right management?       • Right industry?         • Right company?	Ivan Chan
14:15 – 14:30	Investment Committee Proposal (15 mins)	Executive Director, Morgan Stanley
14:30 – 15:10	Due Diligence (40 mins)       • Due diligence procedures         • Financial, legal and operational       • Due diligence procedures	
15:10 - 15:30	Break (20 mins)	
15:30 – 16:30	<ul> <li>Deal Financing (60 mins)</li> <li>Equity finance for acquisition vehicles</li> <li>Debt finance for acquisition vehicles</li> </ul>	Michael Prahl Partner, Asia-IO Advisors
Module 4: \	/aluation / ESG / "High Level" Tax Issues   10 October (Thur)   14:00-17:20   CUHK MBA	Centre
14:00 - 15:00	Valuation Issues (60 mins)	Robert Kwok Partner, Transaction Advisory Services, Ernst & Young
15:00 - 16:00	ESG (60 mins)	Alvin Lam Principal, CVC Capital Partners
16:00 - 16:20	Break (20 mins)	
16:20 - 17:20	<b>"High Level" Tax Issues</b> (60 mins)	Patrick Yip Vice Chair, Deloitte China

Module 5: T	ransaction Documentation   15 October (Tue)   14:00-17	7:05   HKUST Business School						
14:00 – 14:55	<ul> <li>Deal Protection and Risk Allocation Issues (55 mins)</li> <li>Protecting the deal via exclusivity arrangements and break / termination fees</li> <li>Allocating risk via warranties, indemnities, disclosures and other contract provisions</li> </ul>	Maurice Conway Associate, Latham & Watkins (Hong Kong)	Gwenlynne Lee Associate, Latham & Watkins (Hong Kong)					
14:55 – 15:05	Break (10 mins)							
15:05 – 16:00	<ul> <li>Non-leveraged Transactions/VC Transactions (55 mins)</li> <li>Term sheet</li> <li>Articles of association of target company: terms of shares/anti-dil</li> <li>Investment/subscription agreement and shareholders agreement: representation, investor protection covenants</li> <li>Management carrots and sticks: milestones, ratchets, options, wa non-competes</li> <li>Other documents</li> <li>USD plus RMB funds – "dual" funds</li> </ul>	Rocky Lee         International Partner,         King & Wood Mallesons         Helena Huang         Co-Chief Executive, Hong         Kong, King & Wood Mallesons						
16:00 - 16:10	Break (10 mins)	1	1					
16:10 – 17:05	Buyouts (55 mins)• Term sheet• Acquisition agreement• Other documents• Financial and security documentation	Matthew Puhar Partner, Akin Gump Strauss Hauer & Feld	Naomi Moore, Partner, Akin Gump Strauss Hauer & Feld					
Module 6: P	ost Investment   22 October (Tue)   13:30-16:40   CUHK	MBA Centre						
13:30 – 15:00	5 5 6 6 6 6 6 6 6 6 6 6 6 6 6 6 6 6 6 6	e creation toring reports	John Levack Vice Chairman, HKVCA					
15:00 – 15:10	Break (10 mins)	1						
15:10 – 16:40	Exit Strategies (90 mins)• How to prepare for exits• IPOs• Secondary buyouts• Trade sales	Michael Chan Head of International Issuer Services, HKEX	Min Lin Founding Partner (Hong Kong), NewQuest Capital Partners					
Module 7: T	ax/Fundraising   8 November (Fri)   11:00-14:30   KPMG	Office						
11:00 – 11:30	Understanding the Accounting of Private Equity Funds (30 mins)	Arion Yiu Partner, KPMG						
11:30 – 12:15	Fundraising Part I (45 mins)         • Fundraising environment       • Why         • Types of LPs that invest in PE funds	Dennis Kwan Managing Director, MVision Private Equity Advisers						
12:15 – 12:45	Light Lunch served (30 mins)		1					
12:45 – 13:30	<ul><li>Fundraising Part II (45 mins)</li><li>What LPs expect of GPs</li><li>How to approach LPs</li></ul>		Leslie Tam Senior Vice President, MVision Private Equity Advisers					
13:30 – 14:30	Tax Considerations in Structuring PE Funds (60 mins)	Darren Bowdern Partner, Deal Advisory and M&A Tax, KPMG	Kasheen Grewal Director, Deal Advisory & M&A Tax, KPMG					
		Sandy Fung Partner, KPMG						
Case Studie	s: CVC/HKBN & Pacific Coffee   4 December (Wed)   12:0	0-15:15   HKUST Business Schoo						
12:00 – 13:30	CVC/ Hong Kong Broadband - From MBO to IPO in < 3 Years	Alvin Lam Principal, CVC Capital Partners	NiQ Lai Co-Founder & CEO, Hong Kong Broadband Network Limited					
	(90 mins)	Associate Director, Tanoto Center for Asian Family Business and Entrepreneurship Studies, HKUST	Roger King Adjunct Professor of Finance, HKUST					
13:30 – 13:45	Break (15 mins)							
13:45 – 15:15	Pacific Coffee – Evolution of Business through PE Investment Rounds (90 mins)	Winnie Peng Associate Director, Tanoto Center for Asian Family Business and Entrepreneurship Studies,	Roger King           Adjunct Professor of Finance,           HKUST           Oscar Chow           Managing Director,					
		HKUST	Polaris Holdings					

Information in this leaflet is correct at the time of printing. The HKVCA retains the right to make changes as it deems necessary.

## HKVCA PRIVATE EQUITY FUNDAMENTALS COURSE 2019

**Registration Form** 

#### To: Hong Kong Venture Capital and Private Equity Association

. . ..

Room 2102, Wilson House, 19 - 27 Wyndham Street, Central, Hong Kong Tel: (852) 2167 7518 Fax: (852) 2167 7530 Email: hkvca@hkvca.com.hk

Registration					
Name (Mr./Ms.):		Position:			
Tel:	Email:				
Company Name					
Contact Person					
Name:	Tel:	Email:			
Nature of Business					
Accounting Services	Banking Services	Data/Research	Deal Sourcing		
Financial Advisory	Fund Admin	Human Resources	Insurance		
🗌 IT	Legal Services	Media/PR	Placement Agent		
General Partner			)		
Others (Please specify:				)	
Registration Fee (Please che	ck as appropriate)		HKVCA Member	Non-Member	
Module 1: PE Basics - 10	☐ HK\$1,400	☐ HK\$3,000			
Module 2: Early Stage In	☐ HK\$1,400	HK\$3,000			
Module 3: The Investme	☐ HK\$1,400	HK\$3,000			
Module 4: Valuation / Es	☐ HK\$1,400	HK\$3,000			
Module 5: Transaction E	☐ HK\$1,400	HK\$3,000			
Module 6: Post Investme	☐ HK\$1,400	☐ HK\$3,000			
Module 7: Tax/ Fundrais	HK\$1,400	HK\$3,000			
Case Studies: CVC / HKE	HK\$1,400	HK\$3,000			
All 8 sessions	□ HK\$11,200 HK\$8,960	□ HK\$24,000 HK\$19,200			
Group Discount: Register in a	group of 2 or more from the	same company and enjoy a 10	% discount.		
		Tot	al Amount: HK\$		
☐ Our paymer Ba Ac Ac <u>Please provide</u>	nt slip of remittance (net of any bank c nk: The Hongkong and Sha count name: Hong Kong Venture Ca count no.: 567-614755-001 (Swift a payment slip for our records. All ba	apital and Private Equity Association Li charges) to the following bank account anghai Banking Corporation Limited, H apital And Private Equity Association Li t code: HSBCHKHHHKH) ank charges should be pre-paid. ease follow the payment instructions i	:: long Kong, Head Office <b>td</b>		
minus a HK\$300 cancellation proce 4. No shows will be charged.	ase contact us. ing at least 7 working days prior to the essing fee.	e event. No refund will be made therea ht to make changes as it deems necessa		led will receive a refund	

Licensed individuals may claim SFC CPT points on courses their employers consider relevant to the functions to be performed by them.