HKVCA PRIVATE EQUITY FUNDAMENTALS TRAINING SERIES 2021 August to November

_						
	Date	Time	Session	Format	CPT/D	
	Aug 26 (Thu)	10:00-12:50	Module 1: PE Basics	Physical / Zoom*	2.5	
	Aug 31 (Tue)	10:00-12:10	Module 2: Early Stage Investment	Zoom*	2	
	Sep 9 (Thu)	10:00-12:20	Module 3: The Investment Decision	Zoom*	2	
	Sep 16 (Thu)	10:00-12:40	Module 4: Valuation / ESG / "High Level" Tax Issues	Zoom*	2.5	
	Oct 7 (Thu)	10:00-12:40	Module 5: Transaction Documentation	Zoom*	2.5	
	Oct 12 (Tue)	14:00-17:00	Module 6: Post Investment	Zoom*	2.5	
	Oct 21 (Thu)	10:00-12:00	Module 7: Tax / Fundraising	Zoom*	1.5	
	Nov 2 (Tue)	10:00-12:40	Module 8: Case Studies: CVC/HKBN & Pacific Coffee	Zoom*	2.5	

The HKVCA's Private Equity Fundamentals Virtual Training Series features eight structured modules that have been specially designed to provide participants with deep information and thorough analysis of private equity and venture capital. Relevant for those who are recent industry entrants or for those with greater experience but who wish to refresh and update their skills, the series covers the entire investment process, from fund-raising strategy and distribution of returns to buyouts and exits.

Each module is delivered by industry-leading specialists who bring extensive knowledge and experience in different fund strategies, tax issues, cross-border transactions, legal and regulatory structures, marketing, deal making, management of portfolio companies, exit strategies and more. The modules are also taught relative to real and actual case studies, illustrating how private equity and venture capital operate through the different stages of a company's lifecycle.

Instructors

- Queenie Ho, Partner, Affinity Equity Partners
- Matthew Puhar, Partner, Akin Gump Strauss Hauer & Feld
- Naomi Moore, Partner, Akin Gump Strauss Hauer & Feld
- Wendy Zhu, Managing Director, AlpInvest Partners
- Alvin Lam, Principal, CVC Capital Partners
- Andrew Crook, Head of Corporate APAC, Clifford Chance
- Bryan Koo, Partner of Corporate M&A & Private Equity Practice, Clifford Chance
- Patrick Yip, Vice Chair, Deloitte China
- Yvonne Dunn, Executive Director, Ernst & Young
- Brian Lee, General Counsel, FountainVest
- Michael Chan, Head of International Issuer Services, HKEX
- Roger King, Adjunct Professor of Finance, HKUST
- Winnie Peng, Director of Tanoto Center for Asian Family Business and Entrepreneurship Studies, HKUST
- KO Chia, President, HKVCA
- John Levack, Vice Chairman, HKVCA
- NiQ Lai, Co-Founder & CEO, Hong Kong Broadband Network Limited
- Ivan Chan, Director, Deal Advisory, M&A Tax, KPMG
- Kasheen Grewal, Director, Deal Advisory & M&A Tax, KPMG
- · Marcia Ellis, Global Chair, Private Equity Group, Morrison & Foerster
- Ivan Chan, Executive Director, Morgan Stanley
- Jonathan Lee, Managing Director, MVision
- Min Lin, Founding Partner, NewQuest Capital Partners
- Oscar Chow, Managing Director, Polaris Holdings
- Gordon Yen, Founding Managing Partner, Radiant Tech Ventures
- · Lorna Chen, Asia Regional Managing Partner & Head of Greater China, Shearman & Sterling
- * Module 1 will be held in a hybrid physical and virtual format and is co-hosted with HKUST. Be advised that recordings of this training series will not be available. To avoid technical problems registrants should log in to Zoom webinars using the email address they provided when registering for the event.

CPT and CPD points can be claimed after attending each session.

Participants have to follow the start and finish times as stated, otherwise CPT/CPD may be deducted.

Participants who would like to claim CPD points have to update their Mandatory CPD Training Records with the CPD points for the course.

A certificate will be granted upon completion of each session.

Materials will not be provided for every session.

Organizer:



Module 1: P	E Basics Aug 26 (Thu) Venue : 1501-02, Hong Kong Club Building, 3A Chater Road, Cer	ntral, Hong Kong				
10:00 - 10:05 (5 mins)	Opening Remarks					
10:05 - 10:45 (40 mins)	Introduction to Private Equity What is private equity (asset class/business model) Types of PE transactions – VC, MBO, LBO, PTP Types of PE funds (seed stage, growth/expansion stage, pre-IPO, buyout, mezzanine, distressed) Differences between PE and hedge funds The role of the fund principal sponsors/general partners/investment advisers	KO Chia, President HKVCA				
10:45 - 11:05 (20 mins)	Private Equity in Asia and the Impact of COVID-19 • Scope of Private Markets • Developments and trends • Impact of COVID-19					
11:05 - 11:15 (10 mins)	Break					
11:15 - 12:05 (50 mins)	 Established PE Funds Use of offshore domiciles or onshore LPF regime Fund structure (limited partnership/investment companies) & documents Functionaries (fund administrators, custodian) Regulatory issues on fund formation (licensing, securities laws, anti-money laundering issues) 	Lorna Chen Asia Regional Managing Partner & Head of Greater China Shearman & Sterling				
12:05 - 12:50 (45 mins)	 Legal Framework for Investing in China and Cross-border Potential New CSRC Regulations on Overseas Listing: Impact on Exit Options for PE funds Listing through deSPAC: Exit option for PE investors in China Headquartered Companies? Recently adopted cybersecurity regulations: Impact on data rich targets of PE investments in China Anti-Monopoly enforcement: Impact on China-based PE portfolio companies 	Marcia Ellis Global Chair Private Equity Group Morrison & Foerster				
Module 2: E	arly Stage Investment Aug 31 (Tue)					
10:00 - 11:00 (60 mins)	 Introduction and Overview of Early Stage Investment How Investors Screen Deals: The Selection Process and Criteria The Valuation of Early Stage Investment 	Gordon Yen Founding Managing Partner Radiant Tech Ventures				
11:00 - 11:10 (10 mins)	Break					
11:10 - 12:10 (60 mins)	VC Post Investment and Exit	Gordon Yen Founding Managing Partner Radiant Tech Ventures				
Module 3: Ti	he Investment Decision – Due Diligence Pricing and Structure Sep 9 (Thu)					
10:00 - 10:15 (15 mins)	Deal Sourcing and PreliminaryRight management?Right industry?Right company?	Ivan Chan				
10:15 - 10:30 (15 mins)	Investment Committee Proposal	Executive Director Morgan Stanley				
10:30 - 11:10 (40 mins)	Due Diligence ● Financial, legal and operational • Due diligence procedures					
11:10 - 11:20 (10 mins)	Break					
11:20 - 12:20 (60 mins)	 Deal Financing Equity finance for acquisition vehicles Debt finance for acquisition vehicles 	Queenie Ho Partner Affinity Equity Partners				
Module 4: V	Module 4: Valuation / ESG / "High Level" Tax Issues Sep 16 (Thu)					
10:00 - 10:50 (50 mins)	Valuation Issues What is fair value? Private equity life cycle - Different motives for valuations Commonly used valuation approaches Discounts and premiums Considerations of recent pandemic on business valuation	Yvonne Dunn Executive Director Ernst & Young				
10:50 - 11:40 (50 mins)	ESG	Alvin Lam Principal, CVC Capital Partners				
11:40 - 11:50 (10 mins)	Break	-				
11:50 - 12:40 (50 mins)	 "High Level" Tax Issues Basic Consideration QFLP and QDLP Economic Substance rule Indirect and direct transfer Unified fund exemption regime & tax concession for carried interest 	Patrick Yip Vice Chair Deloitte China				

Module 5: Transaction Documentation Oct 7 (Thu)								
10:00 - 10:50 (50 mins)	Deal Protection and Risk Allocation Issues Protecting the deal via exclusivity arrangements and break / termination fees Allocating risk via warranties, indemnities, disclosures and other contract provisions	Bryan Koo Partner of Corporate M&A & Private Equity Practice Clifford Chance	Andrew Crook Head of Corporate APAC Clifford Chance					
10:50 - 11:40 (50 mins)	representation investor protection covenants							
11:40 - 11:50 (10 mins)	Rreak							
11:50 - 12:40 (50 mins)	BuyoutsTerm sheetAcquisition agreementOther documentsFinancial and security documentation	Matthew Puhar Partner Akin Gump Strauss Hauer & Feld	Naomi Moore Partner Akin Gump Strauss Hauer & Feld					
Module 6: P	ost Investment Oct 12 (Tue)							
14:00 - 15:20 (80 mins)	Exit Strategies How to prepare for exits IPOs Secondary buyouts Trade sales	Michael Chan Head of International Issuer Services HKEX	Min Lin Founding Partner NewQuest Capital Partners					
15:20 - 15:30 (10 mins)	Break							
15:30 - 17:00 (90 mins)	Management of Portfolio Companies Aligning interests of investors and management Value creation Corporate governance Monitoring reports Board/shareholders' meetings	John Levack Vice Chairman HKVCA	KO Chia President HKVCA					
Module 7: T	ax/Fundraising Oct 21 (Thu)							
10:00 - 10:50 (50 mins)	 Fundraising Fundraising environment Why LPs invest in private equity Types of LPs that invest in PE funds What LPs expect of GPs How to approach LPs 	Wendy Zhu Managing Director AlpInvest Partners	Jonathan Lee Managing Director MVision					
10:50 - 11:00 (10 mins)	Break							
11:00 - 12:00 (60 mins)	 Tax Considerations in Structuring PE Funds Typical Asia PE fund Structures & Tax considerations HK & Singapore – overview OFC; VCC and LPF 	Director, Deal Advisory, M&A Tax, KPMG	Kasheen Grewal Director, Deal Advisory & M&A Tax KPMG					
Module 8: C	Module 8: Case Studies - CVC/HKBN & Pacific Coffee Nov 2 (Tue)							
10:00 - 11:15	Pacific Coffee – Evolution of Business through	Oscar Chow Managing Director Polaris Holdings	Roger King Adjunct Professor of Finance HKUST					
(75 mins)	PE Investment Rounds		Winnie Peng Director of Tanoto Center for Asian Family Business and Entrepreneurship Studies HKUST					
11:25 - 12:40		Alvin Lam Principal CVC Capital Partners	Roger King Adjunct Professor of Finance HKUST Winnia Pong					
(75 mins)	CVC/Hong Kong Broadband - From MBO to IPO in < 3 Years	NiQ Lai Co-Founder & CEO Hong Kong Broadband Network Limited	Winnie Peng Director of Tanoto Center for Asian Family Business and Entrepreneurship Studies HKUST					
Information in this leaflet is correct at the time of printing. The HKVCA retains the right to make changes as it deems necessary.								

HKVCA PRIVATE EQUITY FUNDAMENTALS **TRAINING SERIES 2021**

Registration Form

Registration			
Name (Mr./Ms.):		Position:	
Tel:	Email:		
Company Name			
Contact Person			
Name:	Tel:	Email:	
Nature of Business			
☐ Accounting Services	☐ Banking Services	☐ Data/Research	☐ Deal Sourcing
☐ Financial Advisory	☐ Fund Admin	☐ Human Resources	☐ Insurance
□ IT	☐ Legal Services	☐ Media/PR	☐ Placement Agent
☐ General Partner	Limited Partner (Please	specify:)
Others (Please specify: _)
Registration Fee (Please che	ck as appropriate)		
-		HKVCA Me	
☐ Module 1: PE Basics		☐ HK\$700 (Virt ☐ HK\$700 (Phy	tual Pass) HK\$1,500 (Virtual Pass) Sical Pass) HK\$1,500 (Physical Pass)
☐ Module 2: Early Stage Inve	estment	☐ HK\$700 (Virt	tual Pass) HK\$1,500 (Virtual Pass)
☐ Module 3: The Investment	Decision	☐ HK\$700 (Virt	tual Pass) HK\$1,500 (Virtual Pass)
☐ Module 4: Valuation / ESG	/ "High Level" Tax Issues	☐ HK\$700 (Virt	tual Pass) HK\$1,500 (Virtual Pass)
☐ Module 5: Transaction Doc	umentation	☐ HK\$700 (Virt	tual Pass) HK\$1,500 (Virtual Pass)
☐ Module 6: Post Investment	t	☐ HK\$700 (Virt	tual Pass) HK\$1,500 (Virtual Pass)
☐ Module 7: Tax / Fundraisin	g	☐ HK\$700 (Virt	tual Pass) HK\$1,500 (Virtual Pass)
☐ Module 8: Case Studies - C	CVC/HKBN & Pacific Coffee	☐ HK\$700 (Virt	tual Pass) HK\$1,500 (Virtual Pass)
All 8 sessions - For Modul	e 1, I would like to attend	Online / HK\$4,480	☐ HK\$9,600
Group Discount: Register in a	group of 3 or above within th	ne same company can enjoy 10%	off discount
Payment		Total A	Amount: HK\$
□ Our paymer Bai Aci	nt slip of remittance (net of any bank cl nk: The Hongkong and Shai	nghai Banking Corporation Limited, Hong pital And Private Equity Association Ltd	

1. Registration will be conrmed upon receipt of payment. 2. Should you require an invoice, please contact us. least 7 working days prior to the event. No refund will be made thereafter. Registrations cancelled will receive a refund, minus a HK\$300 cancellation processing 4. No shows will be charged. 5. Information in this form is subject to change. The HKVCA retains the right to make changes as it deems necessary.

☐ PayPal (You will receive an invoice from PayPal. Please follow the payment instructions in the email.)

Accreditation:

Licensed individuals may claim SFC CPT points on courses their employers consider relevant to the functions to be performed by them.

Please provide a payment slip for our records. All bank charges should be pre-paid.