HKVCA PRIVATE EQUITY FUNDAMENTALS COURSE

2017 September to October

The modules are led by highly experienced top-tier industry practitioners

The HKVCA's Private Equity Fundamentals Course offers a comprehensive analysis of the private equity and venture capital business. It provides in-depth technical and practical know-how for those individuals seeking to increase their knowledge or who want to energize and elevate their existing skill set. Specially developed modules mean that the course is particularly helpful for those who are keen to enhance their practical competency and gain greater industry insight.

Providing a deep understanding of the mechanism underpinning the development of a firm, leading industry practitioners and experts with unparalleled experience in deal-making, deal protection and the allocation of risk, structuring, company value-creation and exits will teach each module. Drawing on actual case studies, the instructors will try to illustrate how investors finance through the different stages of a company's lifecycle, and explain financing as financial intermediaries see it. This year's course will also include a curated section devoted specifically to ESG, given its growing importance and role in investment practices and decisions.

Module 1: PE Basics

Early Stage Investment

Module 2: The Investment Decision – Due Diligence Pricing and Structure 12 September (Tue) 10:00 – 12:30

Module 3: Valuation Issues / ESG / "High Level" Tax issues

Module 4: Transaction Documentation

Module 5: Post Investment Module 6: Tax/ Fundraising

Case Studies: Pacific Coffee & CVC / HKBN

5 September (Tue) 09:30 – 13:00 5 September (Tue) 14:00 – 17:30 12 September (Tue) 10:00 – 12:30 19 September (Tue) 14:00 – 17:20 21 September (Thur) 13:00 – 16:00 27 September (Wed) 14:00 – 17:15 11 October (Wed) 11:00 – 14:30

14:00 - 17:15

25 October (Wed)

CPT Points: 2 points for module 2

2.5 points for module 4

3 points per session for early stage investment, module 1, 3, 5, 6 and case studies

Instructors

Pratima Divgi, Aberdeen International Fund Managers
Chris Knight, Akin Gump Strauss Hauer & Feld
Melissa Obegi, Bain Capital
Vincent Warner, Chepstow Capital
Andrew Whan, Clifford Chance
Neeraj Budhwani, Clifford Chance
Miranda Tang, CLSA Capital Partners
Alvin Lam, CVC Capital Partners
William Ho
Patrick Yip, Deloitte
Robert Kwok, Ernst & Young

Robert Kwok, Ernst & Youn K.O. Chia, Grace Financial Michael Chan, HKEX Roger King, HKUST Winnie Peng, HKUST
John Levack, HKVCA
NiQ Lai, Hong Kong Broadband Network
Marvin Lai, iTM Ventures
Rocky Lee, King & Wood Mallesons
Benjamin Rhys, KPMG
Malcolm Prebble, KPMG China
Simon Cooke, Latham & Watkins
Frank Sun, Latham & Watkins
Amy Beckingham, Latham & Watkins
Jinghua Zou, Morrison & Foerster
Mounir Guen, MVision
Oscar Chow, Polaris Holdings
Lorna Chen, Shearman & Sterling

Co-hosts:









Module 6 Sponsor:

Venue

Hong Kong Exchanges and Clearing Limited (HKEX Auditorium):

Exchange Auditorium, 1/F, HK Exchanges and Clearing, Exchange Square 1&2, Central, Hong Kong

The University of Hong Kong (HKU MBA Centre):

B2, The HKU Town Centre, 3/F, Admiralty Centre, Hong Kong

Hong Kong University of Science and Technology (HKUST Business School):

15/F, HK Club Building, Central, Hong Kong

KPMG Office:

8th Floor, Prince's Building, 10 Chater Road, Central, Hong Kong

Organizer:



Module 1:	PE Basics 5 September (Tue) 9:30-13:00 HKU MBA Centre				
9:30-9:35			John Levack		
	Opening Remarks (5 mins)		HKVCA		
9:35-10:20	Introduction to Private Equity (45 mins)What is private equity (asset class/business model)				
	Types of PE transactions – VC, MBO, LBO, PTP		I		
	 Types of PE funds (seed stage, growth/expansion stage, pre-IPO, buyout, 		K.O. Chia		
	mezzanine, distressed) • Differences between PE and hedge funds		Grace Financial		
	 The role of the fund principal sponsors/general partners/investment advisers 				
	Fund economics (capital contributions, carried interest, distributions, fees)				
10:20-11:00	Private Equity in Asia (40 mins) • Developments and trends		Pratima Divgi		
	Overview of China market		Aberdeen International Fund Managers		
	Other Asia markets		- und Managers		
11:00-11:10	Break (10 mins)				
11:10-12:10	Established PE Funds (60 mins)Use of offshore domiciles				
	 Fund structure (limited partnership/investment companies) 		1		
	 Fund documents Functionaries (fund administrators, custodian) 	6	Lorna Chen		
	Regulatory issues on fund formation (licensing, securities laws, anti-money)		Shearman & Sterling		
	laundering issues)	2006 - 215 200 200 August	'		
	 Tax issues (LP and fund level) Marketing funds				
12:10-13:00	Invest in China (50 mins)				
12110 13100	 Onshore and offshore structures VIE 	96	Jinghua Zou Morrison & Foerster		
	The proposed Foreign Investment Law		Morrison & Foerster		
Early Stage	e Investment 5 September (Tue) 14:00-17:30 HKU MBA Centre				
14:00-14:05	Introduction and Overview of the Early Stage Investment (5 mins)				
14:05-15:00	How Investors Screen Deals: The Selection Process and Criteria (55 mins)		Marvin Lai iTM Ventures		
15:00-15:20	The Valuation of Early Stage Investment (20 mins)				
15:20-15:25	Break (5 mins)				
15:25-16:05	Negotiation and Term Sheets (40 mins)		Chris Knight		
			Akin Gump Strauss Hauer & Feld		
16:05-16:50	Post Investment and Exit (45 mins)		K.O. Chia		
16:50-17:30	Entrepreneurship: What Makes a Successful Entrepreneur? (40 mins)		Grace Financial		
Module 2:	The Investment Decision – Due Diligence Pricing and Structure 12 September (Tue)	10:00 –	12:30 HKU MBA Centre		
10:00-10:15	 Deal Sourcing/ Preliminary Assessment of a Potential Deal (15 mins) Right management? Right industry? Right company? 				
10:15-10:30	Investment Committee Proposal (15 mins)	100	Vincent Warner Chepstow Capital		
10:30-11:10	Due Diligence (40 mins)Financial, legal and operationalDue diligence procedures		· · ·		
11:10-11:30	Break (20 mins)				
11:30-12:30	Deal Financing (60 mins) • Equity finance for acquisition vehicles • Debt finance for acquisition vehicles		William Ho		
Module 3:	Valuation Issues / ESG / "High Level" Tax issues 19 September (Tue) 14:00-17:20	HKU	MBA Centre		
14:00-15:00	Valuation Issues (60 mins)		Robert Kwok Ernst & Young		
15:00-15:10	Break (10 mins)				
15:10-16:10	ESG (60 mins)		Melissa Obegi Bain Capital		
16:10-16:20	Break (10 mins)		1		
			-		

16:20-17:20	"High Level" Tax Issues (60 mins)		Patrick Yip Deloitte						
Module 4: Transaction Documentation 21 September (Thur) 13:00-16:00 HKEX Auditorium									
13:00-13:05	Opening Remarks (5 mins)		Michael Chan HKEX						
13:05-14:00	Deal Protection and Risk Allocation Issues (55 mins) Protecting the deal via exclusivity arrangements and break / termination fees Simon Cooke Latham & Watkins		Frank Sun Latham & Watkins						
	Allocating risk via warranties, indemnities, disclosures and other contract provisions		Amy Beckingham Latham & Watkins						
14:00-14:10	Break (10 mins)								
14:10-15:05	 Non-leveraged Transactions/VC Transactions (55 mins) Term sheet Articles of association of target company: terms of shares/anti-dilution issues/ transfers procedures Investment/subscription agreement and shareholders agreement: information rights, board representation, investor protection covenants Management carrots and sticks: milestones, ratchets, options, warrants, terms of service agreements/non-competes Other documents 		Rocky Lee King & Wood Mallesons						
15:05-15:15	Break (10 mins)								
15:15-16:00	Buyouts (45 mins) • Term sheet • Acquisition agreement • Other documents • Financial and security documentation		Neeraj Budhwani Clifford Chance						
Module 5:	Post Investment 27 September (Wed) 14:00-17:15 HKUST Business School								
14:00-15:30	 Management of Portfolio Companies (90 mins) Aligning interests of investors and management Corporate governance Board/shareholders' meetings Value creation Monitoring reports 		John Levack HKVCA						
15:30-15:45	Break (15 mins)								
15:45-17:15	Exit Strategies (90 mins) • How to prepare for exits • Secondary buyout • IPOs • Trade sales Miranda Tang CLSA Capital Partners		Michael Chan HKEX						
Module 6:	Tax/Fundraising 11 October (Wed) 11:00-14:30 KPMG Office								
11:00-11:45	Understanding the Accounting of Private Equity Funds (45 mins) Benjamin Rhys KPMG								
11:45-12:00	Break (lunch served) (15 mins)								
12:00-13:30	What do LPs expect of GPs How to approach LPs MVIsion								
13:30-13:45	Break (15 mins) Tax Considerations in Structuring PE Funds (45 mins)		Malcolm Prebble KPMG China						
Case Studi	es: Pacific Coffee & CVC/HKBN 25 October (Wed) 14:00-17:15 HKUST Business	School							
14:00-15:30	Pacific Coffee – Evolution of Business through PE Investment Rounds (90 mins) Roger King HKUST		Winnie Peng HKUST						
			Oscar Chow Polaris Holdings						
15:30-15:45	Break (15 mins)								
15:45-17:15	CVC/ Hong Kong Broadband - From MBO to IPO in < 3 Years (90 mins) Alvin Lam CVC Capital Partners	6	NiQ Lai Hong Kong Broadband Network						
	Roger King HKUST		Winnie Peng HKUST						

HKVCA Private Equity Fundamentals Course 2017

Registration Form

To: Hong Kong Venture Capital and Private Equity Association

Room 2001, Wilson House, 19	-27 Wyndham Street, Central, Hong	Kong Tel: (852) 2167 7518 Fax:	(852) 2167 7530 Email:	hkvca@hkvca.com.hk				
Registration								
Name (Mr./Ms.):	ame (Mr./Ms.): Position:							
Tel:	Email:							
Company Name								
Contact Person								
Name:	Tel:	Email:						
Nature of Business								
☐ Accounting Services	☐ Banking Services	☐ Data/Research	☐ Deal Sourcing					
☐ Financial Advisory	☐ Fund Admin	☐ Human Resources	☐ Insurance					
□ IT	☐ Legal Services	☐ Media/PR	☐ Placemer	nt Agent				
☐ General Partner	☐ General Partner ☐ Limited Partner (Please specify:)							
Others (Please specify:	:)				
Registration Fee (Please of	check as appropriate)							
			HKVCA Member	Non-Member				
☐ Module 1 – 5 Septemb	☐ HK\$1,300	☐ HK\$2,600						
☐ Early Stage Investmen	☐ HK\$1,300	☐ HK\$2,600						
☐ Module 2 – 12 Septem	☐ HK\$1,300	☐ HK\$2,600						
☐ Module 3 – 19 Septem	☐ HK\$1,300	☐ HK\$2,600						
☐ Module 4 – 21 Septem	☐ HK\$1,300	☐ HK\$2,600						
☐ Module 5 – 27 Septem	☐ HK\$1,300	☐ HK\$2,600						
☐ Module 6 – 11 Octobe	☐ HK\$1,300	☐ HK\$2,600						
Case Study – 25 Octob	☐ HK\$1,300	☐ HK\$2,600						
All 8 sessions	☐ HK\$8,300	☐ HK\$16,600						
Group Discount: Register in	n a group of 2 or more from the	same company and enjoy a 10	0% discount.					
CPT Points:								
2 points for Module 2, 2.5 pc		Candense studies -						
3 points per session for early	y stage investment, module 1, 3, 5,	, 6 and case studies To	tal Amount: HK\$ _					
Payment Enclosed please find: Our check payable to the "Hong Kong Venture Capital and Private Equity Association Ltd" or "HKVCPEA Ltd" Our payment slip of remittance (net of any bank charges) to the following bank account: Bank: The Hongkong and Shanghai Banking Corporation Limited, Hong Kong, Head Office Account name: Account no.: 567-614755-001 (Swift code: HSBCHKHHHKH) Please provide a payment slip for our records. All bank charges should be pre-paid. PayPal (You will receive an invoice from PayPal. Please follow the payment instructions in the email.)								

- 1. Registration will be confirmed upon receipt of payment.
- 2. Should you require an invoice, please contact us.
- 3. Cancellation must be made in writing at least 7 working days prior to the event. No refund will be made thereafter.
- 4. No shows will be charged.
- 5. Information in this form is subject to change. The HKVCA retains the right to make changes as it deems necessary.

Licensed individuals may claim SFC CPT points on courses their employers consider relevant to the functions to be performed by them.