# HKVCA Private Equity Fundamentals Course 2014



This comprehensive training course is designed for those wishing to increase their knowledge of the core fundamentals of private equity and venture capital. The course also serves to refresh and upgrade the skill set of professionals in the industry.

The modules are led by highly experienced industry practitioners - experts with years of experience in deal-making, structuring, corporate value-creation and exits. Instructors will utilize real cases as a way to illustrate and share insight gained through years of industry practice, providing in-depth technical and practical know how for interested participants.

**Case Study: GE Equity** 

September 17 (Wed 2:00 - 5:15 pm) September 18 (Thu 9:30 am -12:50 pm) September 18 (Thu 2:00 -5:10 pm) October 8 (Wed 9:30 am - 12:40 pm) October 8 (Wed 2:00 - 5:10 pm) October 10 (Fri 11:00 am - 12:30 pm) October 30 (Thu 2:00 - 3:30 pm) October 30 (Thu 3:45 - 5:15 pm) Early Stage Investment
Module 1: PE Basics
Module 2: The Investment Decision
Module 3: Transaction Documentation
Module 4: Post Investment
Module 5: LP Universe & Fund Raising
Case Study: Pacific Coffee

K.O. Chia, Grace Financial Josh Jacob, Hamilton Lane

Kallan Resnick, Park Hill Group

Victor Lee, PwC Hong Kong

Scott Peterman, Sidley Austin

Winne Peng and Roger King, HKUST

CPT and CPD points: 3 (per module, except module 5), 1.5 (per case study or module 5) Certificate will be granted upon completion of each module.

#### **Confirmed Instructors**

- Melissa Guzy, Arbor Ventures
- Vincent Warner, Chepstow Capital
- Simon Cooke and Neeraj Budhwani,
   Clifford Chance Hong Kong
- William Ho. CVC Asia
- Edwarde Webre and Robert Woll, Deacons
- John Levack, Electra Partners Asia
- Robert Kwok, Ernst & Young
- Alice Chow, FLAG Squadron Asia
- Anna Cheung, FountainVest Partners (Asia)
- Mark Chen and Sid Sharma, GE Equity

# Co-hosts HKEx





Michael Chan, Hong Kong Exchanges and Clearing Marvin Lai, iTM Ventures/Burgeon Group Consulting

Lorna Chen and William Chou, Shearman & Sterling

Jesse Sheley and Frank Sun, Kirkland & Ellis

#### **Supporting Organisations**

CPA Australia
The Hong Kong Institute of Certified Public Accountants

The Hong Kong Investor Relations Association The Hong Kong Society of Financial Analysts

Farly Stage Investment (HVII)	September 17 (Wed) 2:00 F:15 pm					
Early Stage Investment (HKU)  ■ Introduction and Overview of Early Stage Investment (10 mins) 2:00 – 2:10 pm	September 17 (Wed) 2:00 – 5:15 pm  Marvin Lai					
= introduction and overview or early stage investment (10 mins) 2:00 - 2:10 pm	Chairman, Venture Committee, HKVCA					
■ How Investors Screen Deals: The Selection Process and Criteria	Managing Partner, iTM Ventures/					
■ Valuation (60 mins) 2:10 – 3:10 pm	Burgeon Group Consulting					
■ Entrepreneurship: What Makes a Successful Entrepreneur?	Melissa Guzy					
<b>(40 mins)</b> 3:10 – 3:50 pm	Managing Partner,					
	Arbor Ventures					
Break (10 mins) 3:50 - 4:00 pm	1					
■ Negotiation and Term Sheet (35 mins) 4:00 – 4:35 pm	Scott Peterman					
	Partner,					
	Sidley Austin					
Post Investment Exit (40 mins) 4:35 – 5:15 pm	K.O. Chia					
= 1 OSCHIVESCHIERIC EATE (40 HIIIIS) 4.33 = 3.13 PIII	Director.					
	Grace Financial					
Module 1. PE Posito (LWE)						
Module 1: PE Basics (HKEx)	September 18 (Thu) 9:30 am – 12:50 pm					
■ Opening Remarks (5 mins) 9:30 – 9:35 am	Michael Chan Vice President, Client Business					
	Development - Global Markets,					
	Hong Kong Exchanges and Clearing					
■ Introduction to Private Equity (45 mins) 9:35 – 10:20 am	J. J. E. E. E. G.					
A. What is private equity (45 mins) 9.35 – 10.20 am						
B. Types of PE transaction – VC, MBO, LBO, PTP	K.O. Chia					
C. Types of PE funds (seed stage, growth/expansion stage, pre-IPO,	Director,					
buyout, mezzanine, distressed)	Grace Financial					
D. Differences between PE and hedge funds						
E. The role of the fund principal sponsor/general partner/investment advisers						
F. Fund economics (capital contributions, carried interest, distributions, fees)						
Private Equity in Asia (40 mins) 10:20 – 11:00 am	Alice Chow					
A. Developments and trends	Senior Advisor,					
B. Overview of China market	FLAG Squadron Asia					
C. Other Asia markets						
Break (10 mins) 11:00 – 11:10 a	am					
■ Established PE Funds (60 mins) 11:10 am – 12:10 pm						
A. Use of offshore domiciles	Lorna Chen Partner,					
B. Fund structure (limited partnership/investment companies)	Shearman & Sterling					
C. Fund documents	a seeming					
D. Functionaries (fund administrators, custodian)						
E. Regulatory issues on fund formation (licensing, securities laws, anti-money	William Chou					
laundering issues)	Counsel,					
F. Tax issues (LP and fund level)	Shearman & Sterling					
G. Marketing funds	James Charles					
Principal China Regulatory Issues (40 mins) 12:10 – 12:50 pm	Jesse Sheley Partner, Corporate					
A. M&A rules	Partner, Corporate Kirkland & Ellis					
B. RMB funds C. Onshore / offshore issues						
C. Offshore / Offshore issues	Frank Sun					
	Partner, Corporate					
	Kirkland & Ellis					
Module 2: The Investment Decision – (HKU)	September 18 (Thu) 2:00 – 5:10 pm					
■ Deal Sourcing / Preliminary Assessment of a Potential Deal						
<b>(15 mins)</b> 2:00 – 2:15 pm	Vincent Warner					
A. Right management? B. Right industry? C. Right company?	Managing Director,					
■ The Investment Committee Proposal (15 mins) 2:15 – 2:30 pm	Chepstow Capital					
■ Due Diligence (30 mins) 2:30 – 3:00 pm	•					
A. Financial, legal and operational B. Due diligence procedures						
■ Valuation Issues (45 mins) 3:00 – 3:45 pm	Robert Kwok,					
	Managing Director, Transaction Advisory					
	Services, Ernst & Young					
Break (10 mins) 3:45 – 3:55 pm						
■ Deal Financing (45 mins) 3:55 – 4:40 pm	William Ho					
A. Equity finance for acquisition vehicles	Partner,					
B. Debt finance for acquisition vehicles	CVC Asia					
"High Level" Tax Issues (30 mins) 4:40 – 5:10 pm	Victor Lee					
	Partner, Tax & China Business Advisory					
	Services, PwC Hong Kong					
<u></u>						

October 8 (Wed) 9:30 am - 12:40 pm

#### Module 3: Transaction Documentation (HKU)

- Deal Protection and Risk Allocation Issues (60 mins) 9:30 10:30 am
  - A. Protecting the deal via exclusivity arrangements and break / termination fees
  - B. Allocating risks via warranties, indemnities, disclosures and other contract provisions



**Jesse Sheley** Partner, Corporate Kirkland & Ellis



Frank Sun Partner, Corporate Kirkland & Ellis

#### Break (10 mins) 10:30 - 10:40 am

- Non-leveraged Transactions/VC Transactions (60 mins) 10:40 11:40 am
  - A. Term sheet
  - B. Articles of Association of target company: terms of shares/anti-dilution issues/transfers procedures
  - C. Investment/subscription agreement and shareholders agreement: information rights, board representation, investor protection covenants
  - D. Management carrots and sticks: milestones, ratchets, options, warrants, terms of service agreements/non-competes
  - E. Other documents
- Buyouts (60 mins) 11:40 am 12:40 pm
  - A. Term sheet
  - B. Acquisition agreement
  - C. Other documents
  - D. Financial and security documentation



**Edwarde Webre** Partner, Deacons



Robert Woll Partner, Deacons



Simon Cooke
Partner and Co-Head of Asia Pacific
Private Equity,
Clifford Chance Hong Kong

October 8 (Wed) 2:00 - 5:10 pm



**Neeraj Budhwani** Partner, Private Equity, Clifford Chance Hong Kong

#### Module 4: Post Investment (HKU)

- Management of Portfolio Companies (90 mins) 2:00 3:30 pm
  - A. Aligning interests of investors and management
  - C. Corporate governance
  - E. Board/shareholders' meetings

D. Monitoring reports

B. Value creation



John Levack Managing Director, Electra Partners Asia

#### Break (10 mins) 3:30 - 3:40 pm

- **Exit Strategies (90 mins)** 3:40 5:10 pm
  - A. How to prepare for exits
  - B. IPOs
  - C. Secondary buyout
  - D. Trade sales



Anna Cheung Senior Advisor, FountainVest Partners (Asia)



Michael Chan
Vice President, Client Business
Development - Global Markets,

## Hong Kong Exchanges and Clearing October 10 (Fri) 11:00 am – 12:30 pm

#### Module 5: LP Universe & Fund Raising (HKUST)

- Understanding LPs (90 mins)
  - A. Why LPs invest in private equity
  - B. Types of LPs that invest in PE funds
  - C. What do LPs expect of GPs
  - D. How to approach LPs



**Josh Jacob** Principal, Hamilton Lane



Kallan Resnick Managing Principal, Park Hill Group

#### **Case Study: Pacific Coffee (HKUST)**

■ Evolution of Business through PE Investment Rounds (90 mins)



October 30 (Thu) 2:00 – 3:30 pm & 3:45 – 5:15 pm Roger King

Adjunct Professor of Finance, Hong Kong University of Science and Technology



Winnie Peng

Adjunct Assistant Professor of Finance, Hong Kong University of Science and Technology



Mark Chen Head of GE Equity Asia, Senior Managing Director, GE Capital



**Siddharth Sharma** Chief Risk Officer GE Equity

### Case Study: GE Equity (HKUST)

■ Investment Strategy for Corporate the Investor (90 mins)

Hong Kong Exchanges and Clearing Limited (HKEx): The Exchange Auditorium, 1/F, HK Exchanges and Clearing, Exchange Square 1&2, Central, HK The University of Hong Kong (HKU Town Centre): The HKU Town Centre, B2, 3/F, Admiralty Centre, HK Hong Kong University of Science and Technology (HKUST): HKUST Business School Central, 15/F, HK Club Building, Central, HK

# HKVCA Private Equity Fundamentals Course 2014 Registration Form

	al and Private Equity Associati Vyndham Street, Central, Hong Kong		e) 2167 7518   Fax: (852	2) 2167 7530 Email:	hkvca@hkvca.com.hk		
Registration							
	ame (Mr./Ms.): Position:						
Tel: Email:							
Company Name							
Contact Person           Name:							
Nature of Business	□ Danking Convises	Dodge Countries Dodge Countries			roina		
☐ Accounting Services	☐ Banking Services	□ Data/Research			☐ Deal Sourcing		
☐ Financial Advisory	☐ Fund Admin	☐ Human Resources			☐ Insurance		
ПП	☐ Legal Services	☐ Media/PR		☐ Placemer	☐ Placement Agent		
☐ General Partner	☐ Limited Partner (Please specify:						
□ Others (Please specify:							
Registration Fee (Please check	c as appropriate)		HKVCA Member	Non-Member	Members of supporting organisations*		
O Early Stage Investment September 17 (WED 2:00 – 5:15pm) 3 hrs 15 mins		☐ HK\$1,300	☐ HK\$2,600	☐ HK\$2,080			
O Module 1 – September 18 (THU 9:30am – 12:50pm) 3 hrs 20 mins		☐ HK\$1,300	☐ HK\$2,600	☐ HK\$2,080			
O Module 2 – September 18 (THU 2:00 – 5:10pm) 3 hrs 10 mins		☐ HK\$1,300	☐ HK\$2,600	☐ HK\$2,080			
O Module 3 – October 8 (WED 9:30am – 12:40pm) 3 hrs 10 mins			☐ HK\$1,300	☐ HK\$2,600	☐ HK\$2,080		
O Module 4 – October 8 (WED 2:00 – 5:10pm) 3 hrs 10 mins			☐ HK\$1,300	☐ HK\$2,600	☐ HK\$2,080		
O Module 5 – October 10 (FRI 11:00am – 12:30pm) 1 hr 30 mins			☐ HK\$650	☐ HK\$1,300	☐ HK\$1,040		
Case Study: Pacific Coffee  - October 30 (THU 2:00 – 3:30pm) 1 hr 30 mins  Case Study: GE Equity  - October 30 (THU 3:45 – 5:15pm) 1 hr 30 mins		☐ HK\$1,300	☐ HK\$2,600	☐ HK\$2,080			
All 7 sessions	All 7 sessions		☐ HK\$6,800	☐ HK\$13,600	☐ HK\$10,880		
*Supporting Organisations include: CPA Australia, HKICPA, HKIRA and HKSFA.  Group Discount: Register in a group of 3 or above within the same company can enjoy 10% off discount							
	Total Amount: HK\$						
CPT and CPD points: 3 (per module, except module 5), 1.5 (per case study or module 5)							
Payment  Enclosed please find:  Our check payable to the "Hong Kong Venture Capital and Private Equity Association Ltd" or "HKVCPEA Ltd"  Our payment slip of remittance (net of any bank charges) to the following bank account:  Bank: The Hongkong and Shanghai Banking Corporation Limited, Hong Kong, Head Office  Account name: Hong Kong Venture Capital And Private Equity Association Ltd  Account no.: 567-614755-001 (Swift code: HSBCHKHHHKH)  Please provide a payment slip for our record. All bank charges should be pre-paid.  PayPal (You will receive an invoice from PayPal. Please follow the payment instructions in the email.)  Notes:  1. Registration will be confirmed upon receipt of payment.  2. Should you require an invoice, please contact us.  3. Cancellation must be made in writing at least 7 working days prior to the event. No refund will be made thereafter.							
3. Cancellation must be made in writing at least 7 working days prior to the event. No refund will be made thereafter.  4. No shows will be charged.							

#### Accreditation:

Licensed individuals may claim <u>SFC CPT</u> points on courses their employers consider relevant to the functions to be performed by them.

5. Information in this form is subject to change. The HKVCA retains the right to make changes as it deems necessary.