HKVCA Private Equity Fundamentals Course 2014

This comprehensive training course is designed for those wishing to increase their knowledge of the core fundamentals of private equity and venture capital. The course also serves to refresh and upgrade the skill set of professionals in the industry.

The modules are led by highly experienced industry practitioners - experts with years of experience in deal-making, structuring, corporate value-creation and exits. Instructors will utilize real cases as a way to illustrate and share insight gained through years of industry practice, providing in-depth technical and practical know how for interested participants.

September 17 (Wed 2:00 - 5:15 pm) September 18 (Thu 9:30 am -12:50 pm) September 18 (Thu 2:00 -5:10 pm) October 8 (Wed 9:30 am - 12:40 pm) October 8 (Wed 2:00 - 5:10 pm) October 10 (Fri 11:00 am - 12:30 pm) October 30 (Thu 2:00 - 3:30 pm) October 30 (Thu 3:45 - 5:15 pm)

Early Stage Investment Module 1: PE Basics Module 2: The Investment Decision Module 3: Transaction Documentation Module 4: Post Investment Module 5: LP Universe & Fund Raising Case Study: Pacific Coffee Case Study: GE Equity

K.O. Chia, Grace Financial Josh Jacob, Hamilton Lane

Kallan Resnick, Park Hill Group

Scott Peterman, Sidley Austin

CPT points: 3 (per module, except module 5), 1.5 (per case study or module 5) (CPD will be accredited, subject to final approval from The Law Society of Hong Kong)

Certificate will be granted upon completion of each module.

Confirmed Instructors

- Melissa Guzy, Arbor Ventures
- Vincent Warner, Chepstow Capital
- Simon Cooke and Neeraj Budhwani, Clifford Chance Hong Kong
- William Ho, CVC Asia
- Edwarde Webre and Robert Woll, Deacons
- John Levack, Electra Partners Asia
- Robert Kwok, Ernst & Young
- Wen Tan, FLAG Squadron Asia
- Anna Cheung, FountainVest Partners (Asia)
- Mark Chen and Sid Sharma, GE Equity

Co-hosts







Michael Chan, Hong Kong Exchanges and Clearing Marvin Lai, iTM Ventures/Burgeon Group Consulting

Lorna Chen and William Chou, Shearman & Sterling

Jesse Sheley and Frank Sun, Kirkland & Ellis

Scott Lindsay, PricewaterhouseCoopers

Winne Peng and Roger King, HKUST

Supporting Organisations

CPA Australia The Hong Kong Institute of Certified Public Accountants The Hong Kong Investor Relations Association The Hong Kong Society of Financial Analysts

	September 20
Early Stage Investment (HKU)	September 17 (Wed) 2:00 – 5:15 pm
Introduction and Overview of Early Stage Investment (10 mins) 2:00 – 2:10 pm	Marvin Lai
Literation Contain Dealer The Calenting Dealer and Criteria	Chairman, Venture Committee, HKVCA
How Investors Screen Deals: The Selection Process and Criteria	Managing Partner, iTM Ventures/
Valuation (60 mins) 2:10 – 3:10 pm	Burgeon Group Consulting
Entrepreneurship: What Makes a Successful Entrepreneur?	Melissa Guzy
(40 mins) 3:10 – 3:50 pm	Managing Partner,
	Arbor Ventures
Break (10 mins) 3:50 - 4:00 pm	
Negotiation and Term Sheet (35 mins) 4:00 – 4:35 pm	Scott Peterman
	Partner,
	Sidley Austin
Deat Investment Fuit (40 mine) 4-25 Fuit me	
Post Investment Exit (40 mins) 4:35 – 5:15 pm	K.O. Chia
	Director,
	Grace Financial
Module 1: PE Basics (HKEx)	September 18 (Thu) 9:30 am – 12:50 pm
Opening Remarks (5 mins) 9:30 – 9:35 am	Michael Chan
- · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·	Vice President, Client Business
	Development - Global Markets,
	Hong Kong Exchanges and Clearing
Introduction to Private Equity (45 mins) 9:35 – 10:20 am	
A. What is private equity (asset class/business model)	
B. Types of PE transaction – VC, MBO, LBO, PTP	K.O. Chia
C. Types of PE funds (seed stage, growth/expansion stage, pre-IPO,	Director,
buyout, mezzanine, distressed)	Grace Financial
D. Differences between PE and hedge funds	
E. The role of the fund principal sponsor/general partner/investment advisers	
F. Fund economics (capital contributions, carried interest, distributions, fees)	
Private Equity in Asia (40 mins) 10:20 – 11:00 am	Wen Tan
A. Developments and trends	
B. Overview of China market	Partner,
C. Other Asia markets	FLAG Squadron Asia
Break (10 mins) 11:00 – 11:10 a Established PE Funds (60 mins) 11:10 am – 12:10 pm	
	Lorna Chen
A. Use of offshore domiciles	Partner,
B. Fund structure (limited partnership/investment companies)	Shearman & Sterling
C. Fund documents	stream and a seering
D. Functionaries (fund administrators, custodian)	
E. Regulatory issues on fund formation (licensing, securities laws, anti-money	William Chou
laundering issues)	Counsel,
	Shearman & Sterling
F. Tax issues (LP and fund level)	Shearman & Sterning
G. Marketing funds	
Principal China Regulatory Issues (40 mins) 12:10 – 12:50 pm	Jesse Sheley
A. M&A rules	Partner, Corporate
B. RMB funds	Kirkland & Ellis
C. Onshore / offshore issues	Frank Sun
	Partner, Corporate
	Kirkland & Ellis
Iodule 2: The Investment Decision – (HKU)	September 18 (Thu) 2:00 – 5:10 pm
Deal Sourcing / Preliminary Assessment of a Potential Deal	
(15 mins) 2:00 – 2:15 pm	Vincent Man
A. Right management? B. Right industry? C. Right company?	Vincent Warner
	Managing Director,
The Investment Committee Proposal (15 mins) 2:15 – 2:30 pm	Chepstow Capital
Due Diligence (30 mins) 2:30 – 3:00 pm	
A. Financial, legal and operational B. Due diligence procedures	
	Robert Kwok,
Valuation Issues (45 mins) 3:00 – 3:45 pm	
Valuation Issues (45 mins) 3:00 – 3:45 pm	Managing Director, Transaction Advisor
Valuation Issues (45 mins) 3:00 – 3:45 pm	
	Services, Ernst & Young
Break (10 mins) 3:45 – 3:55 pn	n
Break (10 mins) 3:45 – 3:55 pn Deal Financing (45 mins) 3:55 – 4:40 pm	Services, Ernst & Young n William Ho
Break (10 mins) 3:45 – 3:55 pm Deal Financing (45 mins) 3:55 – 4:40 pm A. Equity finance for acquisition vehicles	Services, Ernst & Young n William Ho Partner,
Deal Financing (45 mins) 3:55 – 4:40 pm	Services, Ernst & Young n William Ho
Break (10 mins) 3:45 – 3:55 pm Deal Financing (45 mins) 3:55 – 4:40 pm A. Equity finance for acquisition vehicles B. Debt finance for acquisition vehicles	Services, Ernst & Young n William Ho Partner, CVC Asia
Break (10 mins) 3:45 – 3:55 pm Deal Financing (45 mins) 3:55 – 4:40 pm A. Equity finance for acquisition vehicles	Services, Ernst & Young m William Ho Partner, CVC Asia Scott Lindsay
Break (10 mins) 3:45 – 3:55 pm Deal Financing (45 mins) 3:55 – 4:40 pm A. Equity finance for acquisition vehicles B. Debt finance for acquisition vehicles	Services, Ernst & Young n William Ho Partner, CVC Asia

October 2014

Module 3: Transaction Documentation (HKU)	October 8 (Wed) 9:30 am – 12:40 pm
Deal Protection and Risk Allocation Issues (60 mins) 9:30 – 10:30 am	Jesse Sheley
A. Protecting the deal via exclusivity arrangements and break / termination	Partner, Corporate
fees	Kirkland & Ellis
B. Allocating risks via warranties, indemnities, disclosures and other contract	Frank Sun
provisions	Partner, Corporate
	Kirkland & Ellis
Break (10 mins) 10:30 – 10:40 a	m
Non-leveraged Transactions/VC Transactions (60 mins) 10:40 – 11:40 am	Edwarde Webre
A. Term sheet	Partner,
B. Articles of Association of target company: terms of shares/anti-dilution	Deacons
issues/transfers procedures	
C. Investment/subscription agreement and shareholders agreement:	
information rights, board representation, investor protection covenants	Robert Woll
D. Management carrots and sticks: milestones, ratchets, options, warrants,	Partner,
terms of service agreements/non-competes	Deacons
E. Other documents	Cimen Cooke
Buyouts (60 mins) 11:40 am – 12:40 pm A. Term sheet	Simon Cooke Partner and Co-Head of Asia Pacific
	Private Equity,
B. Acquisition agreement	Clifford Chance Hong Kong
C. Other documents	Neeraj Budhwani
D. Financial and security documentation	Partner, Private Equity,
	Clifford Chance Hong Kong
Module 4: Post Investment (HKU)	October 8 (Wed) 2:00 – 5:10 pm
Management of Portfolio Companies (90 mins) 2:00 – 3:30 pm	John Levack
A. Aligning interests of investors and management B. Value creation	Managing Director,
C. Corporate governance D. Monitoring reports	Electra Partners Asia
E. Board/shareholders' meetings	
Break (10 mins) 3:30 – 3:40 pm Exit Strategies (90 mins) 3:40 – 5:10 pm	Anna Cheung
A. How to prepare for exits	Senior Advisor,
B. IPOs	FountainVest Partners (Asia)
C. Secondary buyout	
D. Trade sales	Michael Chan
D. Haue sales	Vice President, Client Business
	Development - Global Markets,
	Hong Kong Exchanges and Clearing
Module 5: LP Universe & Fund Raising (HKUST)	October 10 (Fri) 11:00 am – 12:30 pm
Understanding LPs (90 mins)	Josh Jacob
A. Why LPs invest in private equity	Principal,
B. Types of LPs that invest in PE funds	Hamilton Lane
C. What do LPs expect of GPs	Kallan Resnick
D. How to approach LPs	Managing Principal,
	Park Hill Group
	October 30 (Thu) 2:00 – 3:30 pm
Case Study: Pacific Coffee (HKUST)	& 3:45 – 5:15 pm
Evolution of Business through PE Investment Rounds (90 mins)	Roger King
	Adjunct Professor of Finance,
	Hong Kong University of Science and
	Technology
	Winnie Peng
	Adjunct Assistant Professor of Finance,
	Hong Kong University of Science and
	Technology
Case Study: GE Equity (HKUST)	Mark Chen
Investment Strategy for Corporate the Investor (90 mins)	Head of GE Equity Asia,
	Senior Managing Director, GE Capital
	Siddharth Sharma
	Chief Rick Officer

Hong Kong Exchanges and Clearing Limited (HKEx): The Exchange Auditorium, 1/F, HK Exchanges and Clearing, Exchange Square 1&2, Central, HK The University of Hong Kong (HKU Town Centre): The HKU Town Centre, B2, 3/F, Admiralty Centre, HK Hong Kong University of Science and Technology (HKUST): HKUST Business School Central, 15/F, HK Club Building, Central, HK

Chief Risk Officer

GE Equity

HKVCA Private Equity Fundamentals Course 2014

Registration Form

To: Hong Kong Venture Ca	pital and Private Equity Asso	ociation			
	7 Wyndham Street, Central, Hong	g Kong Tel: (852) 2167 7518 Fax: (852	2) 2167 7530 Email: h	nkvca@hkvca.com.hk	
Registration					
	Position:				
Tel:	Email:				
Company Name					
Contact Person					
	Tel:	Email:			
Nature of Business					
Accounting Services	Banking Services	Data/Research	Deal Source	ing	
□ Financial Advisory	Fund Admin	Human Resources	□ Insurance		
П IT	Legal Services	□ Media/PR	Placement Agent		
General Partner	Limited Partner (Please	specify:)	
Others (Please specify:)	
Registration Fee (Please ch	eck as appropriate)	HKVCA Member	Non-Member	Members of supporting	

	HKVCA Member	NOII-Member	organisations*
O Early Stage Investment September 17 (WED 2:00 – 5:15pm) 3 hrs 15 mins	□ HK\$1,300	☐ HK\$2,600	☐ HK\$2,080
O Module 1 – September 18 (THU 9:30am – 12:50pm) 3 hrs 20 mins	□ HK\$1,300	□ HK\$2,600	□ HK\$2,080
O Module 2 – September 18 (THU 2:00 – 5:10pm) 3 hrs 10 mins	□ HK\$1,300	□ HK\$2,600	□ HK\$2,080
O Module 3 – October 8 (WED 9:30am – 12:40pm) 3 hrs 10 mins	□ HK\$1,300	□ HK\$2,600	□ HK\$2,080
O Module 4 – October 8 (WED 2:00 – 5:10pm) 3 hrs 10 mins	□ HK\$1,300	□ HK\$2,600	□ HK\$2,080
O Module 5 – October 10 (FRI 11:00am – 12:30pm) 1 hr 30 mins	□ НК\$650	□ HK\$1,300	□ HK\$1,040
 Case Study : Pacific Coffee – October 30 (THU 2:00 – 3:30pm) 1 hr 30 mins Case Study : GE Equity – October 30 (THU 3:45 – 5:15pm) 1 hr 30 mins 	□ HK\$1,300	□ нк\$2,600	□ HK\$2,080
All 7 sessions	🛛 НК\$6,800	□ HK\$13,600	□ HK\$10,880

*Supporting Organisations include: CPA Australia, HKICPA, HKIRA and HKSFA. Group Discount: Register in a group of 3 or above within the same company can enjoy 10% off discount

Total Amount: HK\$ _

CPT points: 3 (per module, except module 5), 1.5 (per case study or module 5) (CPD will be accredited, subject to final approval from The Law Society of Hong Kong)

Payment

Enclosed please find:

□ Our check payable to the "Hong Kong Venture Capital and Private Equity Association Ltd" or "HKVCPEA Ltd"

□ Our payment slip of remittance (net of any bank charges) to the following bank account:

Bank: The Hongkong and Shanghai Banking Corporation Limited, Hong Kong, Head Office

Account name:

Hong Kong Venture Capital And Private Equity Association Ltd 567-614755-001 (Swift code: HSBCHKHHHKH) Account no.:

Please provide a payment slip for our record. All bank charges should be pre-paid.

D PayPal (You will receive an invoice from PayPal. Please follow the payment instructions in the email.)

Notes:

1. Registration will be confirmed upon receipt of payment.

2. Should you require an invoice, please contact us.

3. Cancellation must be made in writing at least 7 working days prior to the event. No refund will be made thereafter.

4. No shows will be charged.

5. Information in this form is subject to change. The HKVCA retains the right to make changes as it deems necessary.

Accreditation:

Licensed individuals may claim SFC CPT points on courses their employers consider relevant to the functions to be performed by them.